Cara Nak Buat Doh Kulit Karipap
CARA PENYEDIAAN KARIPAP PUSING SEDAP DAN RANGUP. 1 cawan minyak masak 2 sudu makan planta dipanaskan 2 sudu makan air kapur.
CARA-CARA BUAT DOH KARIPAP RANGUP.
. Kemudian tuangkan ke dalam tepung dan uli menggunakan sudu. Kemudian masukkan minyak planta yang dah dipanaskan dan air kapur. Canai dan leperkan doh nipis-nipis tapi kena sesuai untuk isi inti.
Kalau nak campurkan minyak minyak pun kena panaskan juga. Satukan tepung dan air garam. Mula-mula kita buat inti kentang dulu.
Orang kata ngam-ngam nipis dia. Satukan tepung gandum gula garam dan daun sup cincang. BAHAN-BAHAN DOH KULIT KARIPAP.
Itulah cara nak buat kulit karipap yang nipis rangup dan tak liat bila dah sejuk. Kemudian masukkan doh marjerin di dalamnya. Hai dalam video kali ni Cik Orkid.
Cara Buat Kulit Karipap Rangup. Sukatan ini untuk 1 kg tepung. Ambil satu doh minyak.
Masukkan bahan lain dan gaul rata dengan tangan. Mula-mula panaskan marjerin sampai menggelegak. Jika nak buat 2kg gandakan sahaja bahannya.
Kemudian masukkan minyak planta yang dah dipanaskan dan air kapur. Resepi kulit karipap yang paling best so far. Saya izinkan share dan selamat mencuba.
Cara buat kulit karipap. 8 resep cara buat kulit karipap ala rumahan. Nak buat karipap pusing ni kena ambil masa sikit.
Kalau nak ada letup-letup kulit dia. Masukkan air sikit-sikit hingga jadi doh yang lembut dan senang dicanai. Satukan tepung gandum gula garam dan daun sup cincang.
2Tuangkan minyak masak bersama. 1kg tepung gandum 1 biji telur 4 sudu susu pekat 1 sudu kecil Garam 100g minyak masak 100g margerin 400g air secukupnya. Jangan uli dengan tangan kerana tepung sedang.
Panaskan minyak bersama marjerin. 1Panaskan 1cawanmangkuk kecil minyak masak bersama 2sudu majerin panaskan sehingga hilang bunyi berdesir. Gaulkan dan tambah minyak panas.
Panaskan minyak bersama marjerin. Kemudian tuangkan ke dalam tepung. Ini dia dapat 65 80 karipap saiz sederhana.
Jadi bagi anda yang nak belajar cara-cara buat kulit karipap yang kekal rangup dalam tempoh masa yang lama boleh cuba resipi perkongsian saudari Noor Azlina Khalil. 1 cawan minyak. Biasanya nak buat inti yang sedap mudah tapi nak buat kulitnya tu ramai mak-mak yang failed.
Pertama kupas kulit kentang rebus sampai empuk kemudian lenyekan. Cara-cara untuk membuat inti karipap. Bila dah kuning sekata angkat.
Cara-cara uli doh nak buat kulit karipap rangup 1. Cara buat Kulit risoles atau sosis solo Sederhana Dan from wwwresepsantapannikmatmyid. Ingat jangan share je tau pastikan cuba buatmana tau boleh dijadikan sebagai sumber pendapatan macam saya Bahan-Bahan.
Bulatkan dengan sempurna sehingga jadi bulatan doh seperti dalam gambar di.
Mi Kuning Homemade Diy Homemade Homemade Recipes
Karipap Recipes Traditional Delicacy
Karipap Pusing Sardin Kak Ida S Style Youtube Curry Puff Recipe Favorite Recipes Pusing
No comments for "Cara Nak Buat Doh Kulit Karipap"
Post a Comment